HOP HOP HOP

Na de actieve start als slaapcoach is het de laatste weken even wat rustiger geweest op Instagram. Afgelopen week was ik zelfs even in het buitenland en had ik (een klein beetje) tijd voor reflectie.

Luwte

De afgelopen jaren is er een hoop veranderd in mijn werkende leven. Ik ben van loondienst naar het werken als zelfstandige gegaan. Het is eigenlijk altijd een zoektocht geweest naar een balans hoe om te gaan met mijn onzekerheden en angsten en om de verbinding aan te gaan op het werk. Ik ben altijd jaloers geweest op mensen die makkelijk bij de koffie kunnen kletsen over van alles. Ik had juist vaak moeite mee te doen in het gesprek, ik vond het makkelijker om te luisteren dan om mezelf te laten zien. Niet omdat ik die verbinding niet wilde, maar omdat ik het eng vond om me te laten zien. Je laten zien maakt je kwetsbaar. Ben je wel goed of leuk genoeg? Blijf je onzichtbaar dan kan er ook niet zoveel gebeuren. In de luwte ben je veilig.

Het moeilijk vinden om mezelf te laten zien is altijd wel een dingetje geweest. Ik heb langere tijd me meebewogen met mijn omgeving, doen wat de rest ook doet. Bang wat te missen, bang er niet bij te horen, bang voor het oordeel. En daarnaast de wens van een ander belangrijk vinden.

Oke

Na mijn baan in loondienst is er meer ruimte gekomen om te kijken naar deze kant van mezelf. En heb ik door mijn leeftijd en bepaalde mensen om me heen, ook meer durven kijken naar mezelf. Ik streef meer naar het oprecht oké vinden om niet perfect te zijn, het normaal te vinden om angsten te hebben en het accepteren dat een ander een oordeel heeft (en ik probeer het ook bij diegene te laten).

Het starten van een eigen bedrijf heeft hierin ook twee kanten. De mooie kant om mensen te kunnen helpen. Hier kan ik mijn liefde voor mensen, mijn creativiteit en mijn interesse in het gedrag en de gezondheid van de mens in kwijt. Mijn introversie en mijn onzekerheden staan hierbij niet zo in de weg.

Door de kieren

Het spannende aan een eigen onderneming is het zichtbaar zijn, die kwetsbaarheid van het zichtbaar zijn perst zich soms door de kieren van de mooie kanten. Een interne dialoog waarbij ik word aangemoedigd en die me tegelijkertijd terugfluit. Ook dit is een uitdaging om er een balans in te vinden en die ga ik graag aan met mezelf!

De laatste weken was ik iets minder zichtbaar op Instagram, maar ik was niet minder actief. Ik heb een eerste cliënt, waar ik superblij mee ben en zij is ook erg enthousiast! Ik volg een bijscholing over slapen. De website is gelanceerd en ook allerlei andere zaken rondom het hebben en opstarten van een eigen bedrijf kosten tijd. Mensen om me heen die helpen, aanmoedigen, steunen of kritische feedback geven zijn onmisbaar. Ik ben er superblij mee en dankbaar voor ©. Naast de spanningen die het soms oplevert, levert deze periode vooral erg veel energie en zin er iets moois van te maken.

Afgelopen week was ik in Zuid-Spanje, waar ik met mijn gezin vakantie heb gevierd. We hebben een heerlijke week gehad met elkaar. De ochtenden genoten van de stilte en de zonsopkomst met een kopje koffie (uiteraard max twee kopjes koffie 😉). Veel gezien, rondgereden en lekker gegeten in ons prachtige huisje tussen de olijf- en vijgenbomen, mét zwembad, ligbed en schommelbank uitkijkend over de vallei. We hebben ook een ‘hop’ gespot bij ons huisje, een prachtig vogeltje met zebra-veren en een kuif. Helaas maar een keer gezien en niet zelf een foto kunnen nemen. Je herkent de hop aan zijn geluid: ‘hop hop hop’. Zoek maar eens een geluidsfragment op.

Oude kranten op een fiets

Ook zagen we een mooie, echt hele oude fiets met even oude kranten achterop. Zomaar in een straatje in een van de typische witte dorpen in Andalusië. Een contrast. De fiets vol gebreken en kwetsbaarheden, die gezien wordt door voorbijgangers en oh zo mooi is. Hier heb ik wel een prachtige foto van kunnen nemen!

Komende weken zal ik weer wat meer posten op Instagram en zal ik zo nu en dan een blog schrijven. Wil je meer weten over mij, wil je wat delen over jouw onzekerheden of kwetsbaarheden of zijn er onderwerpen waar je graag wat over zou willen weten op het gebied van slapen of slaapgerelateerde onderwerpen, laat het hieronder weten of stuur me een mail of DM via Insta.

Sassekrassen

In de maandelijkse nieuwsbrief ‘Sassekrassen’ deel ik weetjes, recepten, activiteiten en wat ook maar leuk is om te delen op het gebied van slapen en aan slaapgerelateerde onderwerpen. Wil je deze in je mailbox ontvangen, laat dan hieronder je mailadres achter.

 

Liefs, Sacha

Hop vogel (foto van Erik Karits)

(Foto De Hop: Erik Karits, bron: Unsplash).